6 Nisan 2018 Cuma

Blade Runner (Bıçak Sırtı İzle)


Blade Runner Bıçak Sırtı 2049

 blade runner izleWilliam Gibson geleceği icat etti. Ayrıca, sadece edebi ve bilim-kurgu değil, aynı zamanda nerd tarihinde de yerini alan "siberuzay" terimini de icat etmiştir. Elit hackerlar, gölgeli süper şirketler ve eşsiz yapay zeka dünyası, neredeyse tüm modern spekülatif kurguları bilgilendiriyor.
Gibson Blade Runner'ı icat etmedi . Aynı zamanda endüstriyel post-silikon silikon dumanında, yönetmen Ridley Scott ve aynı zamanda Uzaylılar ve Tron'un görünümünü şekillendiren futurolojist yapım tasarımcısı Syd Mead olarak nefes alıyordu . Blade Runner'ı filmin panteonuna zımbalayan ve bugün tartıştığımız bir başlık karışımı .
Gibson filmi ilk kez görmekten bahsetmişti: "Blade Runner izle ve Neuromanceri  yazarken çıkmıştır. El yazısının üçte birini gördüm. Gördüğümde (ilk 20 dakika) Blade Runner Bitmemiş ilk romanımın batırıldığını anladım.
"Herkes benim görsel dokuyu bu şaşırtıcı derecede ince görünen filmden kopardığımı varsayabilirdi. Ama bu olmadı. Temelde bence Blade Runner teatral sürümde ciddi şekilde bombalandı?"
Açıkça havada bir şey vardı. Fransız komik Metal Hurlant , klasik Hollywood noir gibi bir etkidi , ama Blade Runner'ı bu kadar zorlayıcı bir vizyon haline getiren temel unsur , Mead'in ayrıntılara olan takıntılı dikkatiydi. Filmdeki her şey, bir propaganda değil, geleceğe dönük bir artefakt gibi görünüyor.

Sende hiç vakit kaybetmeden Blade Runner izle !
Yönetmeni : Ridley Scott


Senaryosu :Hampton Fancher, David Webb Peoples, Philip K. Dick

Oyuncuları : Harrison Ford, Edward James Olmos , Joe Turkel, Joanna Cassidy, Rutger Hauer, Sean, M. Emmet Walsh

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder